Sajtban sült rántott csirke
Sajtban sült rántott csirke
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 3 darab
  • csirke - 1 darab
  • sajt - 35 dekagramm
  • szerecsendió - csipetnyi
  • Főzőtejszín - 3 dl

Elkészítés:

  1. A csirkét feldaraboljuk és alaposan besózzuk.
  2. Egy tepsit kikenünk margarinnal és beszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A sajtot lereszeljük. A csirkedarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és a reszelt sajtba, majd belefektetjük őket a zsemlemorzsás tepsibe. A tejszínben elkeverjük a szerecsendiót és evőkanállal egyenletesen a sajtos csirkedarabok tetejére kanalazzuk.
  4. A tepsit lefedjük alufóliával és előmelegített, 200 fokos sütőben kb 45 percig sütjük. Egy villával megszúrjuk a legvastagabb csirkedarabot és ha puhának találjuk, levesszük a fóliát, majd tovább sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. Ez kb. még 30 percet vesz igénybe.