Feltöltve:

Saint-Tropez-i sütemény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tej1 dl
élesztő20 gramm
puha Rama70 gramm
liszt350 gramm
citrom leve0.5 darab
tojás1 darab
porcukor50 gramm
1 csipetnyi
kristálycukor5 evőkanál

krem

tej3.5 dl
vanília1 rúd
cukor60 gramm
tojássárgája4 darab
liszt30 gramm
felvert tejszín2 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A többi hozzávalót tegyük kelesztő tálba, és a felfuttatott élesztővel gyúrjuk össze. Pihentessük 2 órát. Utána a tésztát másfél cm vastagságúra nyújtsuk ki. Én tepsi nagyságúra szoktam alakítani, már a sütőpapíron nyújtom, és beleteszem a tepsibe, majd megszórom egy kevés kristálycukorral. Hagyom 1 órát pihenni, majd előmelegített sütőben megsütöm. Hagyom kihűlni, és kettévágom. Közben elkészítem a krémet. Forraljuk fel a tejet a kettéhasított és kikapart vaníliarúddal. A cukrot a 4 tojássárgával fehéredésig keverjük. Tegyük bele a lisztet kis adagokban, majd a tejet. Főzzük a krémet állandóan kevergetve mérsékelt hőfokon, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele a felvert tejszínt. Hűlés közben keverjük meg gyakran, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Tegyük hűtőbe. Megkenjük a kettévágott lapot, és egymásra helyezzük. Egy kicsi krémet hagyunk a tetejére is, és szórjuk meg tortadarával. Hűtőbe teszem, és másnap felszeletelem.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem