Sáfrányos risotto
Sáfrányos risotto
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 4 evőkanál
  • víz - 750 milliliter
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • sáfrány - 5 csipetnyi
  • kék sajt - 150 gramm
  • bor - 90 milliliter
  • rizottó rizs - 350 gramm
  • mogyoróhagyma - 2 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk apróra a mogyoróhagymát. Egy nagy lábasban olvasszunk meg 4 kanál Ramát, dobjuk rá a hagymát és dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a rizst és pár percig pirítsuk.
  2. A rizst öntsük le a borral és keverve főzzük, amíg a bor elpárolog. Készítsünk alaplevet 750 ml vízből és a Zöldségleves-kockából.
  3. A rizshez adjunk hozzá pár csipet sáfrányt.
  4. Fokozatosan adjuk hozzá az alaplevet a rizshez. Kanalanként öntsük, majd keverjük amíg beszívja.
  5. Ha a rizs már megpuhult, ne adjunk hozzá több levest. Adjuk hozzá a sajtdarabkákat és keverdjük el. Húzzuk le a tűzről és hagyjuk lefedve rövid ideig.