Feltöltve:

Sacher torta Eszter módra

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma130 gramm
porcukor110 gramm
tojás különválasztva6 darab
olvasztott csoki130 gramm
liszt130 gramm
szódabikarbóna1 kevés

Bevonó

liter víz50 milliliter
porcukor110 gramm
étcsoki150 gramm
Ráma60 gramm
ecet5 milliliter

Töltelék

sütésálló, vegyes gyümölcsízű lekvár (kb)200 gramm
mogyorókrém200 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük 170 C-ra és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral.

  2. 2. lépés

    A Ramát egy tálba tesszük és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.
    Ha kihabosodott a Rama, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Ha a tojássárgákat felvette a Rama, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre. Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét és verjük kemény habbá.

  3. 3. lépés

    Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet. A masszát keverjük teljesen homogénre, de ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl. Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába és előmelegített sütőben, 170 C-on, kb. 60 percig, tűpróbáig sütjük légkeverés nélkül. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát és előkészülünk a tortatöltéshez.

  4. 4. lépés

    A bevonómassza elkészítéséhez egy edénybe tesszük a vizet, a cukrot és az ecetet. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felforraljuk. Ha felforrt, zárjuk el a gázt és tegyük bele a csokoládét. Keverjük addig amíg sima nem lesz. Ha a csokit elkevertük, tegyük bele a Ramát is és azt is keverjük el benne teljesen, majd tegyük félre.

  5. 5. lépés

    Ha kihűlt a piskóta, vegyük ki a formából, a tetejét vágjuk le vízszintesre és ugyancsak vízszintesen, vágjuk félbe. Az alsó felére kenjük fel a lekvárt, a felső rész aljára pedig a mogyorókrémet. Illesszük össze a lekváros részt a mogyorókrémes résszel. Kenjük meg a tetejét is a lekvárral és a mogyorókrémmel is, majd hagyjuk kihűlni a tortát.

  6. 6. lépés

    Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe. Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük. Jó étvágyat hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1