étcsokoládé | 15 dekagramm |
---|---|
puha Rama | 15 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tojás | 7 darab |
rétesliszt | 15 dekagramm |
sütőpor | 1 csipetnyi |
sárgabaracklikőr, vagy víz | 2 evőkanál |
---|---|
sárgabaracklekvár | 15 dekagramm |
cukor | 20 dekagramm |
---|---|
víz | 1.2 dl |
étcsokoládé | 15 dekagramm |
Sacher torta 2. a Desszertek kategóriában
A csokit vízfürdőben felolvasztjuk. A Ramát 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojássárgát és a csokoládét apránként a Ramás masszához adjuk, a fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és a csokikrémbe halmozzuk. A lisztet rászitáljuk és az egészet összekeverjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A formát kikenjük és liszttel megszórjuk. Belesimítjuk a tésztát és 55-60 percig sütjük. Az első 15 percben a sütő ajtaját résnyire nyitva hagyjuk. A töltelékhez a lekvárt elkeverjük a likőrrel. A megsült tortát kivesszük és hűlni hagyjuk. Az elkészített sárgabarack tölteléket a tortára simítjuk. A bevonathoz a cukrot a vízzel és a csokoládéval 5 percig forraljuk, majd kissé kihűtjük és a tortára simítjuk.