Sacher torta
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskótához

    • Ráma - 13 dekagramm
    • finomliszt - 11 dekagramm
    • főzőcsokoládé - 13 dekagramm
    • kristálycukor - 11 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tojás - 7 darab
    • porcukor - 5 dekagramm
    • sárgabaracklekvár - 1 kevés
    • sütőpor - 0.5 csomag

    Csokimázhoz

    • cukor - 25 dekagramm
    • étcsokoládé - 25 dekagramm
    • víz - 1.25 dl

    Elkészítés:

    1. A puha Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a 7 db tojássárgát, valamint a gőz fölött felolvasztott csokoládét. Hozzákeverjük a cukrot és a lisztet, végül a 7 db tojásfehérje keményre vert habját adjuk hozzá.
    2. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 15 percig magas hőfokon, majd alacsony hőfokon még kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük.
    3. Kihűlés után félbevágjuk és megkenjük baracklekvárral, majd a tetejét is megkenjük a lekvárral, végül a csokoládémázzal bevonjuk.
    4. A mázhoz a cukrot a vízzel 5-6 percig nagy lángon főzzük, a tűzről levéve kissé kihűtjük, majd hozzákeverjük a felolvasztott csokit.