Sacher muffin
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    -

    • étcsokoládé, - 10 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • kristálycukor - 15 dekagramm
    • baracklekvár - 10 dekagramm
    • finomliszt - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 teáskanál

    A tetejére

    • baracklekvár - 3 evőkanál

    A csokoládémázhoz

    • étcsokoládé - 10 dekagramm
    • Ráma - 2 dekagramm
    • fehér csokoládé - 5 dekagramm
    • Főzőtejszín - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A muffin tepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a Ramával együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl. A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a Ramával olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük. A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta. A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a Ramával felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét. Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.