Sacher muffin
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • étcsokoládé, - 10 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • kristálycukor - 15 dekagramm
  • baracklekvár - 10 dekagramm
  • finomliszt - 15 dekagramm
  • sütőpor - 1 teáskanál

A tetejére

  • baracklekvár - 3 evőkanál

A csokoládémázhoz

  • étcsokoládé - 10 dekagramm
  • Ráma - 2 dekagramm
  • fehér csokoládé - 5 dekagramm
  • Főzőtejszín - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A muffin tepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a Ramával együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl. A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a Ramával olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük. A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta. A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a Ramával felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét. Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.