Sacher torta
Sacher torta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • Tojás - 11 darab
  • tej - 1 dl
  • Liszt - 26 dekagramm
  • Só - 1 csipetnyi
  • porcukor - 22 dekagramm
  • Étcsokoládé - 26 dekagramm
  • vaníliás cukor - 4 csomag
  • baracklekvár - 8 dl

Elkészítés:

  1. Egy tálba a Rama margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a tojássárgát egyenként hozzáadva tovább keverjük. Sóval, vaníliás cukorral ízesítjük, végül a vízgőzön olvasztott langyos étcsokit hozzáadjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és finom mozdulatokkal a másik masszába beleforgatjuk.
  3. Az így kapott masszához kanalanként, szitálva, hozzáadjuk a lisztet.
  4. Ramával kikent, lisztezett tortaformában 190 C fokon 1 órán át, tűpróbáig sütjük.
  5. A langyosra hűlt tortát 3 egyenlő lapra vágjuk és a megmelegített baracklekvárral minden lapot bőségesen megkenünk. A torta tetejét és oldalát se hagyjuk ki, majd egymásra rakjuk.
  6. Egy edénybe beletesszük az étcsokit, a tejet, a porcukrot és folytonos kevergetés mellett összefőzzük, majd levesszük. A forró csokiba a Rama margarint beletéve összekeverjük.
  7. A forró bevonó felét a torta közepére öntjük, széles, vizes késsel a tetejére és az oldalára simítjuk, majd a másik felét ismét a torta közepére borítjuk, de ezt a már csak a torta tetején egyengetjük el.