Sacher torta xilittel
Sacher torta xilittel
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • sütőpor - 1 csipetnyi
  • diabetikus étcsokoládé - 7 dekagramm
  • vanília esszencia - 3 milliliter
  • xilit - 8 dekagramm
  • csökkentett szénhidráttartalmú liszt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tésztához a margarint a xilittel (amit porrá daráltunk) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a vanília esszenciát.
  2. A 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, ezután a szénhidrátcsökkentett lisztkeverékünket (amiben elkevertük a sütőport) és a magas kakaótartalmú cukormentes olvasztott étcsokoládét is óvatosan elkeverjük benne.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk és megsütjük. A tésztát tűpróbával ellenőrizhetjük, vagy a kezünkkel óvatosan megnyomkodva, ha nem esik be, hanem rugalmas állagú, akkor tökéletes. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük belőle, és 3 lapba vágjuk.
  4. Az alsó lapot megkenjük cukormentes meleg sárgabaracklekvárral, és rátesszük a középső lapot, majd azt is megkenjük, és rátesszük a felsőt. Ha a lapokat száraznak érezzük, akkor egy kis xilitet vízzel felforralhatunk, és még a lekvárral való megkenés előtt kicsit meglocsolhatjuk azokat.
  5. Ezután elkészítjük a csokoládémázat, a jó minőségű cukormentes étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk,ha túl sűrűnek tűnik akkor egy kevés olajjal hígíthatjuk. A mázzal egyenletesen bevonjuk a tortánkat, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a teteje, és összeérjenek az ízek. Cukormentes tejszínhabbal tálaljuk!