Sacher torta xilittel a Desszertek kategóriában
A tésztához a margarint a xilittel (amit porrá daráltunk) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a vanília esszenciát.
A 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, ezután a szénhidrátcsökkentett lisztkeverékünket (amiben elkevertük a sütőport) és a magas kakaótartalmú cukormentes olvasztott étcsokoládét is óvatosan elkeverjük benne.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk és megsütjük. A tésztát tűpróbával ellenőrizhetjük, vagy a kezünkkel óvatosan megnyomkodva, ha nem esik be, hanem rugalmas állagú, akkor tökéletes.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük belőle, és 3 lapba vágjuk.
Az alsó lapot megkenjük cukormentes meleg sárgabaracklekvárral, és rátesszük a középső lapot, majd azt is megkenjük, és rátesszük a felsőt. Ha a lapokat száraznak érezzük, akkor egy kis xilitet vízzel felforralhatunk, és még a lekvárral való megkenés előtt kicsit meglocsolhatjuk azokat.
Ezután elkészítjük a csokoládémázat, a jó minőségű cukormentes étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk,ha túl sűrűnek tűnik akkor egy kevés olajjal hígíthatjuk.
A mázzal egyenletesen bevonjuk a tortánkat, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a teteje, és összeérjenek az ízek.
Cukormentes tejszínhabbal tálaljuk!