Feltöltve:

Sacher torta

timer 200
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tortához

étcsokoládé140 gramm
Rama Vajas Íz140 gramm
kristálycukor120 gramm
tojás5 darab
porcukor70 gramm
liszt140 gramm
baracklekvár120 gramm

A csokoládé mázhoz

habtejszín100 gramm
méz2 evőkanál
étcsokoládé100 gramm

Sütéshez

Sütési idő 40 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 23 cm-es kapcsos tortaforma

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses 160°C). A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, és az oldalát vékonyan kenjük ki margarinnal. Az étcsokoládét (70%) olvasszuk fel vízgőz felett, majd tegyük félre hűlni, a tojásokat pedig válasszuk szét.

  2. 2. lépés

    A puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a kristálycukorral (kézi robotgéppel), majd egyenként keverjük el benne a tojások sárgáját. Ha egynemű lett, öntsük hozzá a kihűlt olvasztott csokoládét, és keverjük el.

  3. 3. lépés

    A tojások fehérjéjét verjük habbá a porcukorral. A habot 2-3 részletben óvatosan keverjük hozzá a csokis masszához, végül szitáljuk bele a lisztet is, és óvatosan keverjük el benne. Vigyázzunk, ne keverjük túl! TIPP: a liszt egy részét kiválthatjuk darált mandulával: 60 g lisztet és 80 g darált mandulát keverjünk el, és ezt adjuk a csokis tojásos masszához.

  4. 4. lépés

    A masszát öntsük az előkészített tortaformába és süssük kb. 40-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, ha igen, akkor vegyük ki, és hagyjuk kihűlni, majd ha ez megtörtént vágjuk egyenesre a tetejét, és vízszintesen vágjuk félbe.

  5. 5. lépés

    A baracklekvárt egy edényben forraljuk fel, és az egyik piskótakarikát helyezzük egy tányérra. A forró lekvár felével kenjük meg a piskótát, majd helyezzük rá a másik piskótakarikát. A torta tetejét és oldalát kenjük le a maradék lekvárral, és tegyük hűtőbe kb 45-60 percre.

  6. 6. lépés

    A csokoládémázhoz a tejszínt és a 2 evőkanál mézet egy lábasban forrósítsuk fel, majd öntsük az apróra tördelt étcsokoládéra. Hagyjuk fél percig állni, ezután keverjük simára. A mázat öntsük a kihűtött torta tetejére és oldalára. Kenőkéssel simítsuk el, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 150"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 140"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem