Feltöltve:

Rumos, mazsolás diótorta

timer 60
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

Ráma10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojássárgája3 darab
tej1.5 dl
darált dió15 dekagramm
rum0.5 dl
piskótakorong30 dekagramm
mazsola (kb)5 dekagramm
ribizlilekvár15 dekagramm
ét tortabevonó20 dekagramm

A díszítéshez

málna15 dekagramm
pirított mandulapehely2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát krémesre keverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot. A piskótákat összetörjük, és a masszába vegyítjük. Végül beleforgatjuk a mazsolát és 26 cm átmérőjű kerek lappá formáljuk. Alufóliával kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába fektetjük, szélét a karimához nyomkodjuk, tetejét elsimítjuk. Éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk. A karimát levesszük, és a tortát egyenletesen megkenjük a lekvárral. Rásimítjuk a vízfürdőben megolvasztott bevonót, majd újra a hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt málnával és mandulapehellyel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem