Rumos félholdak
Rumos félholdak
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • rum a meglocsoláshoz - 1 kevés
  • darás liszt - 18 dekagramm
  • darált dió - 8 dekagramm
  • csoki - 5 dekagramm
  • Ráma - 18 dekagramm
  • tojás - 5 darab
  • porcukor - 18 dekagramm
  • csokoládé

Máz

  • forró víz - 1 evőkanál
  • porcukor - 20 dekagramm
  • rum - 2 evőkanál
  • olaj - 1 kávéskanál

Elkészítés:

  1. A cukrot a Ramával habosra keverjük. Állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük. A kikevert masszába beleszórjuk a reszelt csokit, az őrölt diót és a lisztet. Az egészet összekeverjük és beleöntjük a kikent és lisztezett tepsibe. Bemelegített sütöbe tesszük, és mérsékelt tűzön sütjük. A megsült és kihűlt tésztát rummal meglocsoljuk és leöntjük rumos mázzal. Szikkadni hagyjuk, majd pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk ki belőle. Máz: a porcukorra ráöntjük a forró vízet, a rumot és végül az olajat. Sűrű, fényes mázzá keverjük.