Feltöltve:

Rumos félholdak

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

rum a meglocsoláshoz1 kevés
darás liszt18 dekagramm
darált dió8 dekagramm
csoki5 dekagramm
Ráma18 dekagramm
tojás5 darab
porcukor18 dekagramm
csokoládé

Máz

forró víz1 evőkanál
porcukor20 dekagramm
rum2 evőkanál
olaj1 kávéskanál

Rumos félholdak a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A cukrot a Ramával habosra keverjük. Állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük. A kikevert masszába beleszórjuk a reszelt csokit, az őrölt diót és a lisztet. Az egészet összekeverjük és beleöntjük a kikent és lisztezett tepsibe. Bemelegített sütöbe tesszük, és mérsékelt tűzön sütjük. A megsült és kihűlt tésztát rummal meglocsoljuk és leöntjük rumos mázzal. Szikkadni hagyjuk, majd pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk ki belőle. Máz: a porcukorra ráöntjük a forró vízet, a rumot és végül az olajat. Sűrű, fényes mázzá keverjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem