Feltöltve:

Rumos, barna zebratorta

timer 25
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fehér liszt38 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
tojás5 darab
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
víz1.25 dl
olaj2.5 dl
kakaópor3 evőkanál
70%-os rum3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A sütőt bekapcsoljuk. A szilikon tortaformát elmossuk.

2. lépés

Külön tálba tesszük a tojássárgákat és a tojásfehérjéket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük fel. A tojássárgához tesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd felváltva apránként a vizet és az olajat.

3. lépés

Ezt jól kidolgozzuk, hogy a cukor feloldódjon, majd beletesszük a sütőporral, sóval elkevert lisztet és hozzáadagoljuk óvatosan a kemény tojáshabot is.

4. lépés

A tésztát kettőbe vesszük, az egyikbe belekeverjük a kakaóport és a rumot.

5. lépés

A kettőféle tésztát felváltva a szilikon tortaforma közepére kanalazzuk. Mindig a közepére, ugyanis a tészta szépen el fog terülni a formában.

6. lépés

Tésztánkat meleg sütőbe tesszük, majd 30 perc után közepesre mérsékeljük a hőfokot és összességében 50 percig sütjük.

7. lépés

A megsült és kihűlt tortát szervírozó tálcára borítjuk és házi sárgabaracklekvárral kínálhatjuk a rumos, barna zebra tortánkat.

8. lépés

Kellemes sütögetést kívánok.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem