Feltöltve:

Rumos-mazsolás kuglóf

timer 1
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mazsola10 dekagramm
rum3 evőkanál
élesztő5 dekagramm
tej3 dl
porcukor15 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
tojássárgája3 darab
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

1. lépés

A mazsolát a rummal felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor lecsöpögtetjük. Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba tesszük, beleöntjük az élesztős tejet, kevés liszttel megszórjuk, és kovászt készítünk. Felolvasztjuk a Ramát. Meglangyosítjuk a maradék tejet, belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, tojássárgákat, és a reszelt citrom héját. Apránként a liszthez adjuk, fakanállal összekeverjük, majd hozzáadjuk a langyos Ramát, és robotgéppel hólyagosra kidolgozzuk. A tésztát kétszeresére kelesztjük. Amikor megkelt, hozzágyúrjuk a mazsolát, és Ramával kikent, zsemlemorzsával megszórt formába tesszük. További 1/2 órát kelesztjük. A süteményt 190 C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, vagy csokimázat készítünk, és mazsolával tálaljuk. A kuglófot kenyérsütőben is elkészíthetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem