Feltöltve:

Rumos-csokis kehely

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

hideg tejszín5 dl
rum2 evőkanál
tej6 evőkanál
babapiskóta4 darab
mandulás csoki20 dekagramm
étcsoki a tetejére5 dekagramm

Rumos-csokis kehely a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy kis lábasban kevés vizet teszünk, és forralni kezdjük. A csokit apróbb darabkákra törjük, és beletesszük egy fémtálba, ami pontosan illeszkedik a vizes lábos tetejére, de beleérnie nem szabad. Amikor gyengén gőzölög akkor tesszük rá a tálat, és megolvasztjuk a csokit. Kihűtjük a csokit, közben falatnyi darabokra törjük a babapiskótát, és elosztjuk 4 fagyis kehelyben, meglocsoljuk tejjel. Utána kemény habbá verjük a tejszínt, és az olvadt, de kihűlt csokihoz fakanállal hozzákeverjük óvatosan. A csokis habot rákanalazzuk a tejes babapiskótára, és díszítésül megszórjuk az étcsokiból krumplihámozó segítségével faragott sötét csokiforgácsokkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem