Feltöltve:

Rugelach

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

barnacukor40 gramm
fahéj (őrölt)4 gramm
mandula (durvára tört)50 gramm
baracklekvár120 gramm

A tésztához

natúr krémsajt (Mascarpone)12 dekagramm
Rama Vajas Íz12 dekagramm
nádcukor5 dekagramm
búzaliszt17 dekagramm
1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

A krémsajtot, a Ramát és a cukrot gépi vagy kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Fóliával letakarjuk és minimum 1 órára a hűtőbe tesszük. (Még jobb, ha egy egész napot pihentetjük.)

2. lépés

Elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a cukrot, a fahéjat és a durvára vágott mandulát.

3. lépés

A hűtőből kivett tésztát kettéosztjuk, az egyik felét visszatesszük a hűtőbe. Másik feléből lisztezett deszkán 25-28 cm átmérőjű kört nyújtunk. A tészta a krémsajt miatt könnyebben szakad, ezért is fontos a hideg helyen való pihentetés. Nyújtás közben, ha szükséges, vékonyan lisztezzük a tészta felületét. A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk a mandulás tölteléket. 12 cikkre vágjuk a tésztát. A cikkeket a széles végüknél kezdve kifliformára feltekerjük, és a tepsibe helyezzük. (Nem baj, ha a töltelék kilátszik a kifliből, süléskor a cukor enyhén karamellizálódik majd.) A másik adag tésztát is hasonlóan elkészítjük.

4. lépés

180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük a kifliket. Hagyjuk a tepsiben kihűlni őket, mert melegen még nagyon puhák, könnyen eltörnek. Tölthetjük csokis, diós, mogyorós töltelékkel is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem