Ruccolás tigrisrák saláta
Ruccolás tigrisrák saláta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • paprika - 1 darab
  • só - 2 teáskanál
  • citrom - 1 darab
  • ruccola - 120 gramm
  • étolaj - 3 dl
  • tigrisrák - 500 gramm
  • tehénsajt - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A rákokat alaposan megmossuk hideg vízben. Lecsöpögtetjük, majd egy tiszta tálcára helyezzük és meglocsoljuk a kifacsart citrom levével. Megsózzuk, megborsozzuk, majd legalább 15 percig hagyjuk a citromlében állni, de ha tovább áll, az sem baj.
  2. Ha a rákok álltak a citromlében, akkor felforrósítjuk az olajat a serpenyőben és két részletben kisütjük a rákokat mindkét oldalán kétszer, amíg pirosak-ropogósak nem lesznek. De vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor gumissá válik.
  3. A rákokat kivesszük a forró olajból és a közben a felaprított fokhagymával alaposan megszórjuk, majd rávagdossuk a petrezselymet. Jól összekeverjük.
  4. Vegyünk elő egy szép üvegtálat, aminek van teteje is és ami lefedhető. Abban készítsük el a salátát. A ruccolát egy szűrőben hideg vízben megmossuk. Az adagot kettéválasztjuk és a felét lerakjuk a tál aljára. Kicsit megsózzuk. Rátesszük a rákokat, rávagdossuk a paradicsomot, meglocsoljuk citromlével és kevés olajjal.
  5. A következő réteg hasonlóképpen készül, ruccola, só, rák, citromlé, kis olaj és egy kis víz. Jó alaposan összekeverjük az összetevőkkel. A tetejére rakjuk a felvágott sajtkockákat és betesszük a hűtőbe. Ha összeállt, hidegen tálaljuk, mint főételt, vagy előételt is.