Ruccolás tigrisrák saláta a Saláták kategóriában
A rákokat alaposan megmossuk hideg vízben. Lecsöpögtetjük, majd egy tiszta tálcára helyezzük és meglocsoljuk a kifacsart citrom levével. Megsózzuk, megborsozzuk, majd legalább 15 percig hagyjuk a citromlében állni, de ha tovább áll, az sem baj.
Ha a rákok álltak a citromlében, akkor felforrósítjuk az olajat a serpenyőben és két részletben kisütjük a rákokat mindkét oldalán kétszer, amíg pirosak-ropogósak nem lesznek. De vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor gumissá válik.
A rákokat kivesszük a forró olajból és a közben a felaprított fokhagymával alaposan megszórjuk, majd rávagdossuk a petrezselymet. Jól összekeverjük.
Vegyünk elő egy szép üvegtálat, aminek van teteje is és ami lefedhető. Abban készítsük el a salátát. A ruccolát egy szűrőben hideg vízben megmossuk. Az adagot kettéválasztjuk és a felét lerakjuk a tál aljára. Kicsit megsózzuk. Rátesszük a rákokat, rávagdossuk a paradicsomot, meglocsoljuk citromlével és kevés olajjal.
A következő réteg hasonlóképpen készül, ruccola, só, rák, citromlé, kis olaj és egy kis víz. Jó alaposan összekeverjük az összetevőkkel. A tetejére rakjuk a felvágott sajtkockákat és betesszük a hűtőbe. Ha összeállt, hidegen tálaljuk, mint főételt, vagy előételt is.