Feltöltve:

Rózsatorta, fehércsokis mascarpone krémmel

timer 2
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

mascarpone50 dekagramm
olvasztott fehér csokoládé20 dekagramm

Piskóta

tojás (4+6 db)10 darab
kristálycukor (4+6 evőkanál)10 evőkanál
liszt (4+6 evőkanál)10 evőkanál
sütőpor2 csapott evőkanál

Díszítés

marcipánmassza1 darab

Rózsatorta, fehércsokis mascarpone krémmel a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Elkészítjük a 4, illetve a 6 tojásos piskótákat. A 4, illetve 6 tojásos piskóta is egyformán készül. A piskótához kettévesszük a tojásokat. A felvert fehérjéhez hozzáadunk, 4, illetve 6 evőkanál kristálycukrot, majd a 4, illetve 6 tojássárgát és a végén lazán hozzákeverünk 4, illetve 6 evőkanál sütőporos, átszitált lisztet. A piskótákat egyenként sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformában tűpróbáig sütjük.

2. lépés

A fehércsokis-mascarpone krém elkészítése: az összetördelt fehér csokit vízgőz fölött megolvasztjuk és ha kihűlt, a mascarpone krémhez keverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. Az olvasztott csokoládét kikeverjük a mascarpone krémmel és jól lehűtjük.

3. lépés

A 4 tojásos piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krém egy részével. Körbe is lekenjük és hűtőben dermedni hagyjuk kb. 1 órát. Utána a zöld marcipánt kinyújtjuk és beburkoljuk vele a tortát, majd visszatesszük a hűtőbe.

4. lépés

A 6 tojásos piskótát 3 részre vágjuk és úgy alakítjuk ki, hogy egy csepp alakú formát kapjunk. A lapokat megtöltjük és ezt is lekenjük a krém maradékával, majd 1 órát pihentetjük. Utána a piros marcipánt kinyújtjuk és kivágunk belőle 15-20 db 10 cm-es félköröket. A félkörök íveit fogpiszkálóval elvékonyítjuk, az egyenes végét vékonyan lekenjük vízzel és a torta felső részétől kezdve rárakosgatjuk a szirmokat.

5. lépés

Mikor készen vagyunk, lemérjük a rózsa magasságát, leszámolunk belőle 2 cm és alulról beleszúrunk egy saslik pálcát úgy, hogy alul kilógjon 3-4 cm és ráültetjük az alsó, zöld lapra. Díszítésnek még kivágunk a maradék zöld marcipánból 3-4 db levelet és a rózsa köré tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem