liszt | 50 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
porcukor | 20 dekagramm |
tejföl | 5 evőkanál |
citrom reszelt héja | 1 darab |
tej | 3 dl |
vaníliás cukor | 1 csomag |
kakaópor | 3 evőkanál |
málnalekvár | 4 evőkanál |
porcukor | 5 dekagramm |
citrom reszelt héja és leve | 0.5 darab |
rum | 3 cl |
porcukor | 15 dekagramm |
rum | 1 evőkanál |
citrom leve | 0.5 darab |
málnaszörp | 1 evőkanál |
A hozzávalók alapanyagaiból könnyű tésztát gyúrunk. Egy órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben közepes hőfokon 3 lapot sütünk. Az egyik lapot szétmorzsoljuk, leforrázzuk tejjel. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a kakaóport, néhány kanál lekvárt, kevés porcukrot, citromlevet és héjat, valamint egy kis rumot. Ezt a tölteléket a két lap közé kenjük. A mázhoz az alapanyagokat jól elkeverjük, a tészta tetejére simítjuk. Hűtőben tesszük legalább fél napra, majd felszeletelve kínáljuk.
Hozzászólások