Feltöltve:

Rózsaszín cicatorta

timer 80
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

cukor20 dekagramm
kakaó2 evőkanál
csokoládé1 tábla
csokoládés pudingpor1 csomag
tejszín1 csomag
Ráma1 kocka

Rűzsaszín bevonat

marcipán a díszítéshez1 kevés
piros ételfesték1 kevés
tej (amennyit a habpor előír)1 kevés
tejszín ízű habpor2 csomag

Piskóta

tojássárgája8 darab
vaníliás cukor1 csomag
forró víz (75 ml)8 evőkanál
sütőpor2 csapott mokkáskanál
liszt23 dekagramm
cukor20 dekagramm
tojásfehérje8 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskótatésztát készítünk: előbb a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük a sárgáját. Hozzáadjuk a nyolc kanál forró vizet, majd állandó keverés mellett a sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. Ramával kikent és zsemlemorzsázott, téglalap alakú tepsibe öntjük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

  2. 2. lépés

    Egy zacskó tejszínbe felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét, majd beleszórjuk a kakaóport is. Egy másik edényben kb. 1 dl tejben elkeverjük a pudingot és hozzáöntjük a tejszínes csokoládéhoz. Besűrítjük, majd félretesszük hűlni. A már kihűlt krémet robotgéppel összekeverjük a Ramával és a porcukorral. Ezzel töltjük meg a piskótát.

  3. 3. lépés

    A cicaforma testét kivágjuk a tésztából, majd vízszintesen három részre vágjuk és a rétegeket megkenjük a krémmel. Ezután kivágjuk a maradék piskótából a lábakat, amit vízszintesen kettévágunk, megkenünk és a krémmel hozzáillesztjük a cica testéhez. A maradék krémmel beborítjuk a tortát.

  4. 4. lépés

    A habport az utasítás szerint elkészítjük annyi különbséggel, hogy az előírt tejmennyiség helyett a két zacskóhoz csak kb. 2-2,5 dl tejet használjuk csak fel, hogy a habot keményre fel lehessen verni, majd a színezővel a kívánt színre keverjük ki. Csillagcsöves zsákba helyezzük a krémet és a cica testét beborítjuk vele.

  5. 5. lépés

    A füleket, a szemeket, az orrot, a száját, a körmeit és a farkát marcipánból formázzuk meg.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0