Feltöltve:

Rózsafánk

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt40 dekagramm
Ráma8 dekagramm
cukor4 dekagramm
1 darab
rum5 cl
tejföl1 dl
tojássárgája5 darab
olaj5 dl

Töltelékhez

meggylekvár30 dekagramm

A díszítéshez

meggybefőtt1 darab
vaníliás porcukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az átszitált lisztben elmorzsolom a Ramát, majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Gyorsan és hideg helyen kell vele dolgozni, utána 30 percre a hűtőbe teszem. Pihentetés után a tésztát 2 mm vastagra kinyújtom, és 3 különböző nagyságú kerek formával kiszúrom. A kiszúrt lapokat a szélén bevagdosom (a legnagyobbat hatszor, a középsőt ötször, a legkisebbet négyszer). A legnagyobb lapot a kezembe veszem, és tojásfehérjébe mártott ujjammal benyomom a közepét. Erre teszem a középső lapot, amelynek a közepét szintén benyomom, végül pedig a legkisebb lapot nyomom bele. Az így előkészített fánkokat bő olajban - a legkisebb lappal lefelé kezdve - lassan sütöm, majd lecsepegtetem.
Tálaláskor a fánkok közepébe meggylekvárt teszek és meggybefőttel díszítem. Vaníliás porcukorral meghintve tálalom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem