Feltöltve:

Rózsafánk

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt250 gramm
tejföl150 milliliter
őrölt fahéj4 gramm
porcukor2 gramm
vaj vagy sütőmargarin50 gramm
tojássárga3 darab
1 csipetnyi

A sütéshez

olaj1 darab

A díszítéshez

porcukor1 darab
baracklekvár1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy sütőmargarinnal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát, asztalon gyúrni könnyebb. A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle. A kiszúrt tésztalapokat körben fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen, ujjunkkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni. Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer megforgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek! A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. A kész fánkokat barackízzel kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem