Feltöltve:

Rózsafánk

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

búzaliszt250 gramm
tejföl (20 %-os)150 milliliter
porcukor2 gramm
őrölt fahéj4 gramm
Ráma50 gramm
tojássárgája3 darab
1 csipetnyi
étolaj a sütéshez1 adag

Díszítés

baracklekvár1 darab
porcukor1 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzátesszük az összes hozzávalót és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.

2. lépés

A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk és három különböző átmérőjű kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle. A kiszúrt tésztalapokat körben 1 cm mélyen bevagdossuk késsel, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.

3. lépés

Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig ahhoz, hogy átsüljenek.

4. lépés

A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk és barackízzel kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem