Rózsa torta fehércsokis mascarpone krémmel
Rózsa torta fehércsokis mascarpone krémmel
  • timer120 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta (4 tojásos)

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 4 evőkanál
    • liszt - 4 evőkanál
    • sütőpor - 1 teáskanál

    Piskóta (6 tojásos)

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • liszt - 6 evőkanál
    • sütőpor - 2 teáskanál

    Fehércsokis mascarpone krém

    • mascarpone krém - 50 dekagramm
    • tördelt fehér csokoládé - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. 4 tojásos piskóta: kettéveszem a tojásokat, a fehérjét habbá verem, majd utána kanalanként hozzáadom a cukrot és a tojások sárgáját. A végén fakanállal, laza mozdulatokkal hozzákeverem a liszttel elkevert sütőport. Egy 23 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelek és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt kétfelé vágom és megtöltöm a krémmel, majd az oldalát is bekenem. A zöld marcipánnal beburkolom, és a hűtőbe teszem dermedni.
    2. 6 tojásos piskóta: elkészítése megegyezik a 4 tojásos piskótáéval. Ha kihűlt három részre vágom és úgy alakítom ki a formáját, hogy könnycsepp alakja legyen. Megtöltöm a krémmel és a külsejét is bekenem a krém maradékával. A piros marcipánt kinyújtom és kb. 15-20 db 10 cm átmérőjű félkört vágok belőle. Az ívelt oldalát elvékonyítom és csepp alakra felülről elkezdem felépíteni a szirmokat.
    3. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom és ha kihűlt, hozzákeverjük a mascarpone krémhez.
    4. Mikor kész, zöld alapra helyezem a rózsát. Kis levélkéket is lehet rátenni, díszítésnek.