Feltöltve:

Rozmaringos, sült hagymás foccaccia

timer 60
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1.5 dl
cukor1 evőkanál
olíva olaj3 evőkanál
lilahagyma1 darab
szárított élesztő1 csomag
kenyérliszt500 gramm
rozmaring levelei2 darab

Rozmaringos, sült hagymás foccaccia a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

1, Futtassuk föl a szárított élesztőt egy cukorral kikevert kis langyos vízben. Majd keverjük el a liszttel , pár csipet sóval és kb. 3 ek olíva olajjal. Dagasszuk ki kézzel kb. 25-30 percig.

2. lépés

Tegyük egy mély edénybe és takarjuk le konyharuhával. Tegyük meleg helyre 1-1.5 óráig, míg legalább a duplájára nő.

3. lépés

Közben a lilahagymát vágjuk cikkekre és egy kis olíva olajon pirítsuk meg.

4. lépés

Majd kicsit gyúrjuk át újra a tésztát, és tegyük egy tortaformába, vagy pedig egy tepsibe.. Az ujjunkkal nyomkodjunk lyukakat a tetejébe a pirított hagymával és a rozmaringgal együtt. Szórjuk meg jól a tetejét szép, nagy kristályú sóval. Takarjuk le újra és tegyük vissza a meleg helyre még egy fél órát.

5. lépés

Ha szépen megemelkedett újra, akkor tegyük kb. 220 fokos sütőbe és 10-20 perc alatt süssük készre attól függően, hogy ropogósabb, vagy pedig puhább kérgű foccacciát szeretnénk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem