Rozmaringos hagymaleves, sajtos csavarattal
Rozmaringos hagymaleves, sajtos csavarattal
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 50 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • aprított fokhagyma gerezd - 2 darab
  • rozmaring szál - 3 darab
  • zöld olajbogyó - 2 evőkanál
  • leveles tészta - 1 csomag
  • reszelt sajt - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, kinyújtjuk és derelyevágóval 5x1,5 cm-es lapokat vágunk belőle. Megcsavarjuk, kimargarinozott tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 15 perc alatt kisütjük.
  2. A kockára vágott vöröshagymát állandó kevergetés mellett sütjük-pároljuk 10 percig az olajon, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a rozmaringot. Felöntjük egy liter vízzel és forráskor beletesszük a leveskockákat.
  3. Még 10 percig főzzük, nagy csészékbe osztjuk, meglocsoljuk tejföllel és tetejükre olívabogyó-karikákat szórunk. Tálaláskor a frissen sült sajtos csavarttal kínáljuk.