Rozmaringos hagymaleves, sajtos csavarattal a Levesek kategóriában
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, kinyújtjuk és derelyevágóval 5x1,5 cm-es lapokat vágunk belőle. Megcsavarjuk, kimargarinozott tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 15 perc alatt kisütjük.
A kockára vágott vöröshagymát állandó kevergetés mellett sütjük-pároljuk 10 percig az olajon, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a rozmaringot. Felöntjük egy liter vízzel és forráskor beletesszük a leveskockákat.
Még 10 percig főzzük, nagy csészékbe osztjuk, meglocsoljuk tejföllel és tetejükre olívabogyó-karikákat szórunk. Tálaláskor a frissen sült sajtos csavarttal kínáljuk.