Rozmaringos, fokhagymás csirkesült mézzel és citrommal
Rozmaringos, fokhagymás csirkesült mézzel és citrommal
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • méz - 2 evőkanál
  • citrom - 1 darab
  • rozmaring ág - 3 cm
  • egész csirke - 1 darab
  • parázs burgonya - 1 kilogramm
  • fokhagyma gerezd - 6 darab
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Kenjük be a csirkét jól a fűszerkeverékkel, majd tegyük egy sütőzacskóba. Rakjuk mellé a rozmaring ágacskákat, a megmosott és felkarikázott citromot, a szétzúzott fokhagyma gerezdeket és a megmosott parázs burgonyákat. (A nagyobb darab burgonyákat vágjuk ketté.) Jól zárjuk le a zacskót a hozzá csatolt kis szalaggal, majd szurkáljuk meg 4-5 helyen hústűvel.
  2. Helyezzük az egészet egy hőálló tálba és tegyük 180-190 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 45-50 perc alatt majdnem készre.
  3. Vegyük ki a tálat a sütőből. A zacskót óvatosan vágjuk el és öntsük a tartalmát a hőálló tálba. Kenjük meg a csirkét mézzel, tegyük a tetejére a citrom karikákat és tegyük vissza a sütőbe, hogy szépen piruljon rá a méz, és a bőre is finom, ropogós legyen.
  4. Ha kész, tálaljuk a burgonyával és a keletkezett zamatos szafttal. Ez a rusztikusan kinéző csirkesült a család igazi kedvence bármilyen szezonban.