Feltöltve:

Rozmaringos, fehérboros pác sültekhez

timer 0
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

600-800g húshoz

Globus Mustár1 evőkanál
olívaolaj50 milliliter
petrezselyem zöld1 csokor
rozmaing ág (10 cm)2 darab
fehér bor100 milliliter
fél citrom1 darab

Rozmaringos, fehérboros pác sültekhez a Szószok kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A rozmaring ágakról húzzuk le a leveleket, a fél citromról vékonyan (csak a sárga részt) vágjuk le a héjat (nem baj, ha kisebb darabokban sikerül).

2. lépés

Adjuk a borhoz a rozmaringot és a citromhéjat, alacsony lángon forraljuk be a felére. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

3. lépés

Keverjük el a mustárt az olajjal, ½ citrom levével és a durvára vágott petrezselyemzölddel (a szárat is használjuk fel ne csak a leveleket).

4. lépés

Kenjük be vele a húst. Fóliával lefedve legalább 4 órán keresztül - akár egy egész éjszakán át - pácoljuk a hűtőben. Sütés előtt a rozmaringot, citromhéjat és petrezselymet távolítsuk el a hús felszínéről.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem