Feltöltve:

Rozmaringos, fehérboros báránylapocka

timer 8
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kakukkfű2 darab
sárgarépa1 darab
Knorr Marhahúsleves-kocka2 darab
hagyma1 darab
fehérbor2 dl
rozmaring ág3 cm
petrezselyem gyökér1 darab
báránylapocka1 darab

Rozmaringos, fehérboros báránylapocka a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A leveskockákat morzsoljuk szét és keverjük simára az olíva olajjal. Jól dörzsöljük be vele a báránylapockát. Tegyük egy tepsibe, és tegyük mellé a megpucolt és felkarikázott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, a félbevágott hagymát és a fokhagyma gerezdeket. Tegyük még a hús mellé a rozmaring ágakat és a kakukkfüvet is. Öntsünk alá egy pohár jó minőségű fehér bort. Fedjük le szorosan alufóliával.Tegyük 100 C-os sütőbe éjszakára, illetve 8-9 órára.

2. lépés

Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük le a húst a csontokról. Tálaljuk zöldséges rizzsel, vagy sült krumplival és csípős savanyított paprikával. Locsoljuk meg a húst a tepsiben összegyűlt fehérboros hússzafttal. Ha később szeretnénk elfogyasztani, nyugodtan hagyjuk a tepsiben a lapockát és később, akár délben, akár este így lefedve melegítsük vissza a sütőben.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem