Rozmaringos csirkésrétes a Főételek kategóriában
A szalonnát apróra összevágjuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. Majd kiszedjük egy tányérra. A zsiradékban ezután megpirítjuk az apróra vágott hagymát is. A tűzről félrehúzva hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, a pirított szalonnát és a fűszereket. Adjunk hozzá 1 dl vizet is, hogy bő szaftja legyen. Amikor a csirke puhára főtt, hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük benne. Még pár percig hagyjuk főni, hogy az ízek összeérjenek, esetleg lehet még kevés sót és rozmaringot hozzáadni, ha a tejföl nagyon felhígította.
Fogunk egy szűrőt és az egészet leszűrjük. Az így kapott ragu lesz a tészta tölteléke, a szaftja pedig a végén a szósz, ami majd megkoronázza az egész ételt.
Fogjuk a tésztát és vékonyra nyújtjuk, a széleit megkenjük tojással, hogy a feltekerés után összetapadjon és ne csorogjon ki a hús értékes leve.