Rozmaringos bárányszűz petrezselymes burgonyapürével recept.
A bárányszűzet felszeleteljük, kiklopfoljuk. Kb 2 dl olajba ízlés szerint beleszórjuk a felsorolt fűszereket, felszeleteljük a lila hagymát, a finomra zúzott fokhagymát és a frissen vágott rozmaringot. A húst ebbe a pácba forgatjuk, és egy éjszakára hűtőben pihentetjük. Másnap serpenyőben kissé elősütjük a szeleteket, majd tepsibe fektetjük, megszórjuk még friss rozmaringágakkal, leöntjük a megmaradt hagymás páclével + 2 dl vízzel. Alufóliával fedve előmelegített, 160 fokos sütőben kb 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül 20 perc alatt pirosra sütöm.
Amíg a hús sül, elkészítjük a pürét. A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és sós vízben készre főzzük. Ha megfőtt, margarinnal és tejföllel simára törjük. Hozzáadjuk a közben felaprított friss petrezselyem zöldet és egy kis szaftot, majd ismét jól áttörjük.