Rozmaringos báránygerinc zellerpürével
Rozmaringos báránygerinc zellerpürével
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • tej - 250 milliliter
  • citrom leve - 1 darab
  • zeller gumó - 500 gramm
  • újkrumpli - 500 gramm
  • rozmaringlevél - 2 evőkanál
  • bárány gerinc szelet - 12 darab

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Forgassuk át margarinban, majd süssük meg az újkrumplit 30 perc alatt a sütőben. Aprítsunk fel egy gerezd fokhagymát, a zellert és a rozmaringot. Keverjük össze a citromlét egy ek margarinnal,a fokhagymával és a rozmaringgal. Pácoljuk ebben a báránygerinc darabokat 15 percig.
  2. Pirítsuk meg a másik felaprított fokhagymát és a zellert egy ek margarinban. Adjuk hozzá a tejet és főzzük 15 percig. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd pürésítsük.
  3. Oldalanként grillezzük meg a húst 2-2 percig. Majd adjuk hozzá a Knorr levesalapot és 1 dl vizet. Pároljuk 5 percig. Tálaljuk a krumplival és a zellerpürével.