Feltöltve:

Rozmaringos báránygerinc zellerpürével

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
tej250 milliliter
citrom leve1 darab
zeller gumó500 gramm
újkrumpli500 gramm
rozmaringlevél2 evőkanál
bárány gerinc szelet12 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Forgassuk át margarinban, majd süssük meg az újkrumplit 30 perc alatt a sütőben. Aprítsunk fel egy gerezd fokhagymát, a zellert és a rozmaringot. Keverjük össze a citromlét egy ek margarinnal,a fokhagymával és a rozmaringgal. Pácoljuk ebben a báránygerinc darabokat 15 percig.

  2. 2. lépés

    Pirítsuk meg a másik felaprított fokhagymát és a zellert egy ek margarinban. Adjuk hozzá a tejet és főzzük 15 percig. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd pürésítsük.

  3. 3. lépés

    Oldalanként grillezzük meg a húst 2-2 percig. Majd adjuk hozzá a Knorr levesalapot és 1 dl vizet. Pároljuk 5 percig. Tálaljuk a krumplival és a zellerpürével.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek