Feltöltve:

Royal Vichysoisse

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap2 darab
babérlevél1 darab
burgonya5 darab
tejszín250 milliliter
póréhagyma3 darab

Royal Vichysoisse a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy nagy lábasban olvasszuk meg a margarint kis lángon. Adjuk hozzá a megtisztított és karikákra vágott póréhagymát. Pároljuk 4-8 percig.

2. lépés

Adjuk hozzá a megpucolt és vékony szeletekre vágott burgonyát és a babérlevelet. Jól keverjük át. Fedjük le és pároljuk kis lángon további 10-12 percig. Kevergessük meg néha, hogy a burgonya ne barnuljon meg. (A burgonyában lévő keményítő könnyen meg barnul a lábas alján, ha nem figyelünk oda.)

3. lépés

Adjuk hozzá az egy liter alaplevet, amelyet a 2 db Knorr-alapból készítettünk. Vegyük le a fedőt és főzzük 15-20 percig, míg a burgonya már túlfő.

4. lépés

Pürésítsük a levest úgy, hogy egy finom szitán törjük át. Ne használjunk turmixgépet, vagy botmixert, mert nyúlós lehet az állaga a levesnek tőle. Ízesítsük őrölt fehér borssal. Használhatunk természetesen frissen őrölt fekete borsot is, de akkor a szép, homogén, fehér színű levesünkben nagyon látszani fog a fekete színű bors. Adjuk hozzá a tejszínt és keverjük el. Hűtsük le a levest.

5. lépés

Tálalás előtt kóstoljuk meg, mert elképzelhető, hogy ízesítenünk kell még, minthogy a hideg levesben kevésbé érezzük az ízeket. Tálaljuk 16-18 fokon, lehűtött csészékben, vagy tálakban.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem