Roston sült lazac svájci rakott burgonyával
Roston sült lazac svájci rakott burgonyával
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • tojás - 8 darab
  • Rama Classic - 5 dekagramm
  • burgonya - 60 dekagramm
  • olíva olaj - 1 evőkanál
  • Főzőtejszín - 2 dl
  • trappista sajt - 20 dekagramm
  • lazac filé - 60 dekagramm
  • Knorr Fokhagymás Villámpác - 2 dekagramm
  • Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. .A RAMA margarinnal kikent tepsibe tegyük bele rétegezve a karikára vágott, főtt burgonyát és a karikára vágott, főtt tojást. Az egyes rétegeket szórjuk meg a reszelt sajt felével.
  2. A tetejére öntsük rá a tejszínnel és vízzel elkevert KNORR Rafinéria Tejszínes Fokhagymás csirke alapot és a megmaradt reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon, 30-35 perc alatt készre sütjük.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a KNORR Fokhagymás Villámpáccal befűszerezett lazacfiléket a bőrös felükkel lefelé.
  4. A sütés idejének 3/4 része a bőrös oldalon történik. Kivesszük, és lecsepegtetjük a filéket.
  5. Frissen őrölt borssal szórjuk meg a tányért, és olívaolajjal csepegtessük körbe. Tálalásnál vágjunk egy kockát a burgonyából, és helyezzük mellé a sült lazacot.