tejföl | 2 dl |
---|---|
olaj | 2 evőkanál |
liszt | 1 evőkanál |
kapor | 1 csokor |
cukkini | 40 dekagramm |
fekete őrölt bors | 1 csipetnyi |
Roston sült cukkini kapormártással a Főételek kategóriában
A cukkinikat ferdén ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk Delikát 8-al, majd a serpenyőben felhevített olajon pár perc alatt a zöldségszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Amíg a cukkini sül, felaprítjuk a kaprot.
Ha megsült a zöldség, kiszedjük egy tányérra, majd ugyanabban az olajban, amiben sült a cukkini, a kaprot megforgatjuk, egy evőkanál liszttel megszórjuk, és egy keverés után már öntjük is hozzá a tejfölt. Az egészet ízlés szerint Delikát 8-al, borssal megfűszerezzük, 1 teáskanál cukorral beízesítjük, és kész is a mártás. Tálaláskor a mártást a cukkinire öntjük.