Roston sült amur ratatouille-val
Roston sült amur ratatouille-val
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 5 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • liszt - 3 evőkanál
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • cukkini - 2 darab
  • padlizsán - 2 darab
  • kápia paprika - 3 darab
  • lecsó paprika - 3 darab
  • amur patkó - 8 darab
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és vágjuk pár centis kockákra a padlizsánt. Jól sózzuk be és tegyük egy edénybe kb. 1 órára. Fűszerezzük be a Knorr fűszerkeverékkel a halpatkókat és letakarva tegyük a hűtőbe.
  2. Csavarjuk ki a padlizsán kockákból a csípős levet. Daraboljuk fel apróra a vöröshagymát. Daraboljuk fel a padlizsánhoz hasonló méretű kockákra a cukkínit is. Magozzuk ki és vágjuk nagyobb kockákra a paprikákat. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket. A paradicsomok csúcsait vagdossuk be és forrázzuk le őket, majd hámozzuk meg.
  3. Hevítsünk olíva olajat egy lábosban, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, majd dinszteljük tovább még 2-3 percig együtt. Ezután adjuk hozzá a padlizsánt , a paprikát és a cukkínit. Pároljuk őket együtt, néha kevergetve, kb. 15 percig.
  4. Adjuk hozzá a megpucolt és feldarabolt paradicsomokat is. Pároljuk tovább még kb. 5-10 percet. Közben sózzuk, borsozzuk a kívánt mértékben. Amikor közepesen puha lett minden összetevőnk, akkor adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet, keverjük el benne és vegyük le a tűzről.
  5. Közben a halszeleteket forgassuk meg lisztben és közepes lángon olajban süssük ki őket. Úgy időzítsünk, hogy készüljön el minden egy időben. Tálaljuk a halat a ratatouille-val, de adhatunk még melléjük párolt rizst is.