cukor | 25 dekagramm |
darált dió vagy mák | 30 dekagramm |
tojásfehérje | 4 darab |
kakaó (csak a dióba) | 1 evőkanál |
baracklekvár | 1 evőkanál |
tojássárgája | 4 darab |
só | 1 kevés |
tejföl | 2 dl |
liszt | 50 dekagramm |
Rama sütőmargarin | 25 dekagramm |
A tészta anyagát összedolgozzuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, olvasztott zsírral vagy sütőmargarinnal megkenjük, és liszttel jól megszórjuk. Feltekerjük 3 csíkra, majd hűtőbe tesszük 2 órára.
Töltelék: 4 tojás fehérjét a cukorral gőzön felverjük, beletesszük a diót, kakaót, lekvárt.
A tésztát 2 cm-es korongokra vágjuk, ellapítjuk és megtöltjük a töltelékkel. Kifliformára tekerjük.
Közepes sütőben sütjük, porcukorral tálaljuk.
Hozzászólások