Feltöltve:

Ropogós vaníliás párna

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mélyhűtött leveles tészta30 púpos evőkanál

A morzsolt tésztához

liszt17.5 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
Ráma10 dekagramm

A megkenéshez

tojássárgája1 darab
tej1 evőkanál

A töltelékhez

tejszín0.25 liter
szitált porcukor2.5 dekagramm
habfixáló1 csomag
készen vásárolt vaníliapuding20 dekagramm

A meghintéshez

porcukor1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A leveles tésztalapokat - egymás mellett, letakarva, a csomagoláson megadott előírás szerint - felengedjük. Az egymásra helyezett tésztalapokból enyhén lisztezett gyúródeszkán (kb. 30x30 cm-es) négyzetet nyújtunk ki. Ezt 9 db, egyenként 10x10 cm nagyságú lapra vágjuk, és kikent, vízzel meghintett sütőlemezre tesszük. A tésztát villával több helyen megszurkálva kb. 15 percig pihentetjük. A morzsolt tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk és összekeverjük a cukorral. A Ramát felolvasztjuk, folyamatos keveréssel a liszthez adjuk, majd kézzel morzsát készítünk belőle. A tojássárgát felverjük a tejjel, a tésztalapokra kenjük, a tésztamorzsát elosztjuk rajtuk. A sütőlemezt a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, kb. 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivett süteményeket süteményrácsra tesszük. Ha kihűltek, éles késsel óvatosan mindegyiknek levágjuk a tetejét. A töltelékhez a tejszínből porcukorral és habfixálóval kemény habot verünk, a vaníliapudingot beleforgatjuk. A krémet elosztjuk az alsó lapon, majd a visszahelyezett tetőt meghintjük porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem