Ropogós sajtos pogácsa
Ropogós sajtos pogácsa
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 1 kilogramm
  • tojás - 1 darab
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • víz - 2 dl
  • élesztő - 1 darab
  • só - 5 csapott mokkáskanál
  • trappista sajt - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Végy egy nagy tálat és tedd bele a lisztet, majd a tojást, a tejfölt, a Ramát, a sót és a langyos vízben felolvadt élesztőt. Ezeket jól gyúrd össze amíg szép sima nem lesz a tészta. Hagyd pihenni 10 percig. Nyújtsd ki kb 1 cm vastagságúra és szaggasd ki pogácsaszaggatóval. Ramával kikent tepsibe tedd, kend meg tojással és sajtot szórj rá, majd süsd meg.