Ropogós pisztáciás csiga
Ropogós pisztáciás csiga
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Kevert tészta

    • liszt - 250 gramm
    • sütőpor - 1 csapott mokkáskanál
    • porcukor - 150 gramm
    • vanília aroma - 2 milliliter
    • tojás (közepes méretű) - 1 darab
    • lágy Rama - 150 gramm
    • pisztácia finomra őrölve - 50 gramm

    Elkészítés:

    1. A pisztácia kivételével minden hozzávalót egy keverőedénybe teszünk. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk, majd egy enyhén belisztezett munkalapon átgyúrjuk. Ezután a tészta 2/3-át téglalappá (35x25 cm) nyújtjuk. A tészta maradék részébe belekeverjük a pisztáciát, és egy kisebb téglalapot (33x23 cm) nyújtunk belőle.
    2. A sima tésztát vízzel bekenjük, a pisztáciás tésztát a közepére fektetjük, és szintén bekenjük vízzel. Az egymásra fektetett tésztákat a hosszabbik oldalnál félbevágjuk, mindkét részt azonnal, szorosan feltekerjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Végül mindkét tekercset egy éles késsel kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
    3. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek ne legyenek túl közel egymáshoz. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve), légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve), gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve), sütési idő: kb. 7 perc.
    4. Sütés után a csigákat a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.