Feltöltve:

Ropogós mézes

timer 110
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

méz15 dekagramm
Rama Vajas Íz8 dekagramm
szezámmag5 dekagramm
lenmag5 dekagramm
tökmag5 dekagramm
napraforgómag5 dekagramm

A tésztához

finomliszt30 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
cukor10 dekagramm
tojás1 darab
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a Rama Vajas ízt, a cukrot, a tojást, a sót, meg a vaníliás cukrot, és az egészet sima tésztává dolgozzuk.
    A tésztát cipóvá formázzuk, és kb. 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.

  2. 2. lépés

    A tetejére: a mézet a Rama Vajas ízzel és 3 evőkanálnyi vízzel felforraljuk. A magokat összekeverjük és szárazon aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a mézhez, és újra felforraljuk.

  3. 3. lépés

    A tésztát kinyújtjuk, és egy nagyméretű tepsibe terítjük, amit előzőleg Ramával kikenünk. Rákenjük a mézes magkeveréket, és a 180 fokra előmelegített sütő középső részében kb. 20 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, háromszögekre vágjuk. Nagyon mutatós.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Rakott mézes

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes szelet

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes sütemény

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes rudacskák

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes grízes szelet

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 1

Mézes süti

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes suti

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes báb

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézeskalács

timer 330"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes süti

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Puha, rozsos mézeskalács

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes habos

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Első adventi mézeskalácsom

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

A legfinomabb mézeskalács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Karácsonyi soros mézes

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Adventi keksznaptár

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0