Feltöltve:

Ropogós diós

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

szögletes keksz20 dekagramm
kókuszreszelék10 dekagramm

A tésztához

tojásehérje6 darab
durvára vagdalt dió10 dekagramm
kókuszreszelék8 dekagramm
cukor20 dekagramm
liszt3 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

A krémhez

tojássárgája6 darab
cukor7 evőkanál
liszt7 evőkanál
tej6 dl
margarin25 dekagramm
vaníliás cukor4 csomag
lefőzött kávé0.5 dl
vaniliaaroma0.5 pohár

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjéket habbá verjük, közben minden hozzávalót beleszórunk a lisztet utoljára. Óvatosan összedolgozzuk. Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és kb. 20 percig közepes lángon sütjük (tűpróba!).

2. lépés

A krémhez a tejet feltesszük melegedni. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzá egy keveset a melegedő tejből, és ezzel is kikeverjük. A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe, majd szapora kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint, és óvatosan eloszlatjuk benne.

3. lépés

A kihűlt vaníliakrém háromnegyed részét a tésztára kenjük, ezután kirakjuk háztartási keksszel. A maradék krémbe belekeverjük a kávét, a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra megpuhul.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem