Ropogós sült csirke, vele sült zöldséggel
Ropogós sült csirke, vele sült zöldséggel
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • sárgarépa - 4 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • csirke - 1 kilogramm
  • krumpli - 8 darab

Elkészítés:

  1. A fűszerkrémhez valókat összekeverjük, a csirke bőre alá benyúlunk, óvatosan leválasztjuk a húsról, hogy a fűszeres krémet alá tudjuk masszírozni. Ha van rá idő, 1-2 órát, vagy egy egész napot is állhat így a csirke, mielőtt megsütjük.
  2. A legjobb cseréptálban sütni (ne felejtsük el beáztatni!). Lefedve 1,5 órát közepes hőfokú sütőben, majd amíg a bőre meg nem pirul fedő nélkül. 1 óra után rakhatjuk mellé a zöldségeket.