Ropogós pulykamell filé diómártással
Ropogós pulykamell filé diómártással
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 3 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • dióbél - 100 gramm
  • koriander zöld - 1 csokor
  • cayenne bors - 1 csipetnyi
  • vörösborecet - 2 evőkanál
  • pulykamell filé - 800 gramm
  • őrölt római kömény - 1 csipetnyi
  • őrölt koriander mag - 1 csipetnyi
  • görögszéna - 1 csipetnyi
  • panírmorzsa - 180 gramm

Elkészítés:

  1. Pirítsuk meg egy száraz serpenyőben a dióbelet. Majd tegyük egy tányérra és hagyjuk kihűlni. A Knorr leveskockát 2 dl vízben oldjuk fel.
  2. Tegyük egy konyhai robotgépbe a megpucolt fokhagyma gerezdeket, a felaprított hagymát és a dióbelet. Aprítsuk föl, majd adjuk hozzá a fűszereket, az ecetet, majd a Knorr kockából készült húslevest. (Ha nem jutunk hozzá a görögszénához, természetesen kihagyhatjuk belőle.)
  3. A végén keverjük el benne a a felaprított zöldfűszereket is. Tegyük hűtőbe a mártást és hagyjuk, hogy összeérjenek benne az ízek és megdagadjon benne a dió egy kicsit. Akár 2-3 nap múlva is tudjuk használni. Ha hígabb mártást szeretnénk, adhatunk még hozzá húslevest, de ha sűrűbbet, akkor adhatunk kevesebbet.
  4. Klopfoljuk ki óvatosan a pulykamell szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos módon panírozzuk be és süssük ki őket az olajban. Tálaljuk a hideg diómártással, főtt rizzsel és zöld salátával.