Ropogós krumplihajók cukkinivel és füstölt lazaccal töltve
Ropogós krumplihajók cukkinivel és füstölt lazaccal töltve
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • héjában sült krumpli - 4 darab
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 evőkanál
  • cukkini - 1 darab
  • füstölt lazac - 4 szelet
  • Hagyma - 1 darab
  • reszelt sajt - 4 evőkanál
  • napraforgó csíra - 1 marék
  • pár csepp Tabasco szósz - darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • Hellmann's Fokhagymás szósz - 100 milliliter

Elkészítés:

  1. Vágjuk a krumplikat félbe és vájjuk ki a közepüket. Majd ízesítsük a krumplit a Knorr-fűszerkeverékkel. A kivájt belsőt vágjuk kisebb darabokra.
  2. A hagymát és a cukkinit szintén vágjuk kisebb kockákra, majd pirítsuk meg forró olajon. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a krumplit, a kisebb darabokra vágott lazacot és a sajtot. Ízesítsük egy kis fűszerkeverékkel.
  3. Töltsük meg a krumlihajókat a töltelékkel, majd sütőben, vagy grillen süssük meg.
  4. Grillrácson kb. 10 perc alatt sülnek meg, ha sütőben sütjük, figyeljük, hogy a sajt mikor kezd pirulni. Egy külön tálban keverjünk össze Hellmann's fokhagymás szószt Tabascoval. Tálaljuk a krumplihajókat a csírával és a szósszal.